A december 7-én megtartott XX. Vállalkozók Napján a hagyományoknak megfelelően kitüntetések átadására is sor került a kiemelkedő vállalkozói teljesítmények elismeréséül. Az Év Vállalkozója díjjal azokat a vállalkozókat tüntetik ki, akik saját területükön – függetlenül cégük méretétől – kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és tevékenységük példaértékű a többi, hasonló területen működő, hasonló üzletstratégiát megvalósító vállalkozás részére. A 64 díjazott között három MKFE-tag is helyet kapott.

 

Díjat kapott Szabó György, a Prevost Hungária Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, az MKFE elnöke. Szabó György 1992-ben alapította cégét, amely mára 200 járművel rendelkezik, mintegy 350 főt foglalkoztat, 9 milliárdos éves árbevételével pedig 2017-ben a közúti fuvarozói toplista előkelő 7. helyét foglalta el.

Selmeczi Attila, a szintén MKFE tag Transintertop Kft. alapító tulajdonosa, ügyvezetője a NiT Hungary jelöltjeként vehette át az elismerést. Az 1997-ben alapított családi vállalkozás a fuvarozás mellett ma már logisztikával és raktározással is foglalkozik, több mint 150 járművel és 300 alkalmazottal működik sikeresen. 2017-ben a Transintertop Kft. a közúti fuvarozói toplista 11. helyén állt.

Győző Csaba, a Road Masters Group Kft. ügyvezetője a kisebb vállalkozások képviselőjeként, illetve a FUVOSZ jelöltjeként részesült a díjban. A több mint két évtizede fuvarozással foglalkozó szakember aktívan részt vesz az érdekképviseleti munkában is, jelenleg egy hét járművet foglalkoztató vállalkozást irányít sikeresen.

Fotók: BPC
MKFE kommunikáció
Forrás: mkfe.hu