Nyitott, impozáns és igényes a környei „kamionos” étkezde

Vár a Transintertop,

azaz a TIT-Bistro

Környét Oroszlány-Székesfehérvár felé elhagyva, nem lehet nem észrevenni a Transintertop Kft. telephelyét, az „elegáns
egyenruhába öltözött” kamionokat, az új raktár és irodaépületet. Köztük megbújva található a TIT Bistro, mely minden
éhes vándornak – vagy épp helyben lakónak – finom falatokat ígér. A vadonatúj gyorsétkezdében Csiki Tamással, a
Transintertop Kft. ügyvezető igazgatójával, Bódai Gabriellával, a TIT Bistro üzletvezetőjével, illetve Vad Miklós mesterszakáccsal beszélgettem. Eközben a csábító illatok, az étvágygerjesztő étkek látványa igazán próbára tették érzékszerveimet.

Miért nyit egy fuvarozó vállalkozás
bisztrót?
– Amikor a TIT Bistrót megálmodtuk – kezdi a beszélgetést Csiki Tamás –, elsősorban
a munkavállalóinkra gondoltunk, nekik
szerettünk volna egy európai szintű megoldást nyújtani a napi étkezéshez. Egy olyan
kis éttermet, étkezdét képzeltünk el, ahol
otthonos, barátságos, a mai elvárásoknak
megfelelő környezetben lehet reggelizni,
ebédelni, vacsorázni, vagy a kiválasztott
ételt magunkkal vinni. Mindezt gyors, kellemes kiszolgálás mellett, mert a kamionos
nem várhat, időre megy.
– Természetesen az ipari park más cégeinek
munkatársai, és sok környékben élő is hamar felfedezett minket, mert errefelé ilyen
jellegű étkezési lehetőség nincs – érvel az
ügyvezető igazgató.
– Mi kapható a TIT Bistróban?
– A koncepciónk lényeg: gyorsan, magas
színvonalon, finomat és versenyképes áron
– veszi át a szót Bódai Gabriella. – Mindezt
a legkorszerűbb eszközökkel, a legmodernebb konyhával. Az étkezde, és a személyzet is a Transintertop szerves része. Alkalmazottként, a kollégákért, a vendégekért
dolgozunk, és ehhez a cég minden feltételt
biztosít is a számunkra.
– Egy ilyen konyhába mesterszakács dukál,
ezért választottuk konyhafőnökünknek Vad
Miklóst, de a teljes személyzetünkre nagyon büszkék vagyunk, a nyitás óta igazi
ütőképes csapattá formálódtunk. Rengeteg
pozitív visszajelzést kapunk. Nem véletlenül. Odafigyelünk a vendégeinkre, szokásaikra, igyekszünk előzékenyek lenni,
törődést adni. – mondja büszkén a személyzet
vezetője.
– Mekkora az étterem befogadóképessége
és mettől meddig lehet itt étkezni?
– Hétköznapokon vagyunk nyitva, reggel
6:30-tól este 6 óráig – válaszol Bódai Gabriella.
– Egyszerre 45 fő étkezését tudjuk kényelmesen, kulturáltan biztosítani, de nyaranta
a körülbelül tízfős teraszunk is a vendégeink rendelkezésére áll.
– Nincsenek kötelező menüsorok. A napi
étlapból – akár kis- vagy nagyadagot választva – mindenki maga válogathatja össze
a saját menüjét, igényéhez, pénztárcájához
igazodva.
– A helyben étkezés mellett elvitelre is van
lehetőség. Egyedülálló szolgáltatásként –
éppen a kamionosokra gondolva – egy speciális eljárással, ún. sokkolással hűtjük le az
ételeket, aminek köszönhetően azok 72 órán
át fogyaszthatóak maradnak.
– Jó nagy, amolyan „kamionos” adagokat
adunk. Sok tartalmas levesünk van, húsételek, két-háromféle köret, vegetáriánus
ételek, saláták, helyben készült desszertek,
pékáru. Saját cukrász kollégánknak köszönhetően helyben készült aprósütikkel,
tortákkal is kényeztetni tudjuk vendégeinket.
– A napi étkeztetésen túl rendezvényeket
is vállalunk, akár a hétvégéken, illetve a
helyszínre kitelepülve is. Catering szolgáltatásunkat 100 főig, a legkorszerűbb, a
HACCP-előírásoknak maximálisan megfelelő felszereléssel tudjuk vállalni. Esküvők, családi, baráti, céges összejövetelekre
komplett ételsorokat tudunk vinni, amihez
mindent itt, helyben készítünk – vázolja elém
a lehetőséget az étteremvezető.
– Hogyan áll össze az étlap, és mik a kedvencek?
– Alapvetően a magyaros konyhára, a házias ízekre épül a kínálatunk – ismerteti
a TIT Bistro választékát Vad Miklós –, de
igyekszünk a lehető legváltozatosabban, az
éppen szezonális alapanyagokból készíteni
ételeinket. A különlegességek sem hiányoznak a kínálatunkból, ezen a héten például
az ázsiai ételekre fókuszálunk, de voltak
már olasz napjaink is. Mindig igyekszünk
újítani. Nem vagyunk egy tipikus kifőzde,
annál jóval magasabbra tettük a mércét.
– A kedvencek – a vadas, a tormás csülökkel töltött sertés, a hortobágyi húsos, illetve
a sonkakrémmel töltött rántott palacsinta,
a gombás velővel töltött sertés, a milánói
sertésborda – ezeket már egy-két nap után
hiányolják.
– A reggeli választékunk is bőséges, hideget, meleget is kínálunk. Sült kolbászt, szalonnát, töltött bundás kenyeret,
melegszendvicseket, ham and eggs-et,
tejbegrízt, és valamennyihez rendelhető
helyben, frissen készített pékáru is, amiből
a környéken a legnagyobb választékot mi
kínáljuk. Itt tehát mindenki megtalálja az
éppen foga alá valót, szép, higiénikus környezetben, figyelmes kiszolgálás mellett
étkezhet. Várunk mindenkit szeretettel! –
invitálja minket a TIT Bistro séfje.
CSEH TERÉZ

Forrás:

Regio Regia, 2019. 138. lapszám, XIX. évfolyam