Mindenki számára nyitott vizsgabázis épül a Transintertop Kft-nél.

Bővülő szervizszolgáltatások, bővülő szervizcsapat

A környei székhelyű Transintertop Kft. jövőbemutató módon igazítja szolgáltatásait a mindenkori piaci igényekhez. A közelmúltban jelentősen bővítette szakszervizét és már építi azt a vizsgabázist, ahol mindenki – cég vagy akár magánszemély is – gyorsan és szakszerűen vizsgáztathatja személy- és teherautóját. Ezen fejlesztésnek köszönhetően a szakszervizcsapat esetében további létszám bővítés szükséges. A jelenleg folyó fejlesztésekről és a jövőbeli tervekről a Transintertop üzemeltetési igazgatóját, Dobos Istvánt kérdeztük, aki a vállalatnál eltöltött közel 25 évének köszönhetően teljeskörű tapasztalattal bír a cég működtetéséről.

Az üzemeltetési osztály vezetőjeként mi mindenért felel a Transintertopnál?

Gyakorlatilag a műszaki részleg munkája hatással van a szervezet majd minden területére. A részlegünk felel nem csak a kamionok műszaki állapotáért, hanem a teljes létesítmény üzemeltetéséért, karbantartásáért és fejlesztéséért, valamint a különféle hatósági ügyek lebonyolításáért. Emellett a műszaki terület feladatai közé tartozik még a kamionmosó és az egyéb kiszolgáló létesítmények üzemeltetése is.

Az üzemeltetés gerincét a szervizük adja, melynek területe jelentősen növekedett a közelmúltban,, és a szervizcsapatba is új kollégákat várnak. Mi indokolta a bővítést?

A szervizünket majd két évtizede, 2005-ben alapvetően a saját flottánk kiszolgálására hoztuk létre. Azt kívántuk elérni, hogy a járműveink mindenkor a lehető legjobb műszaki állapotban legyenek, és ehhez professzionális karbantartást, gyors javítást tudjunk biztosítani a lehető legkorszerűbb eszközökkel. A szabad szervizkapacitásunkat később kiajánlottuk más fuvarozó cégeknek. Ma már több mint 70 partnerünk igényli a szolgáltatásainkat és a létszám napról napra bővül, ezért láttuk indokoltnak a bővítést. A javítóműhelyünk 2022-ben 700 négyzetméterrel gyarapodott, így összességében már 1100 négyzetméteren folyik a szerviztevékenységünk. A jelenleg 12 fős létszámú szervizcsapatunkat pedig további 3 szerelő kollégával szeretnénk bővíteni.

A szervizben dolgozó kollégáinkat folyamatosan képezzük. Ezen fejlesztés keretei között idén is több területen indítunk képzéseket, amelyek kiterjednek az informatikától kezdve – csak ezen a téren több mint húszféle tanfolyamból választhatnak -, a targonca-, illetve az emelőgép-kezelői tanfolyamokon át egészen a Scania szervizben folyó szakképzésre.

Megítélésem szerint mindehhez versenyképes jövedelmet és rendkívül motiváló bónusztrendszert kínálunk a munkatársainknak. A minőségi, a jelenléti, illetve a lojalitási bónuszok lehetővé teszik az egyéni teljesítmények értékelését és honorálását. A lojalitási bónusz a Transintertopnál töltött éveket tükrözi vissza a negyedéves juttatásban, míg a jelenléti és a minőségi pedig a havi vezetői értékelés eszköze.

Mire képes a szervizük? Milyen szolgáltatások vehetők itt igénybe?

Teljeskörű szervizszolgáltatást tudunk nyújtani a partnereinknek, a flottaüzemeltetésen, a szervizszolgáltatáson túl a járművek gumizását, a klíma karbantartását-, javítását, a futóművek javítását, beállítását, motor- és váltófelújítást, fékmérést, illetve minden autóelektronikai tevékenységet el tudunk látni. Mindezek mellet még a szolgáltatásaink között kiegészítő tevékenységként megtalálható az ADR oktatása és akár a felszerelések biztosítása is, illetve a két egyenként 60 tonnás hitelesített tehermérlegünk igénybevételének lehetősége.

Átfogó szolgáltatásaink gördülékenységének biztosítása érdekében saját alkatrészraktárat üzemeltetünk, ahol 60 millió forint értékű készlettel biztosítjuk a rugalmas és gyors javítást. Két raktáros kollégánk felügyeli a teljes beszerzési folyamatot.

 

Fuvarozók vagyunk, tehát ekként is gondolkodunk, így ebből kifolyólag itt egy helyen megtalálható minden, ami egy ilyen profilú cég flottájához kell, az ablakmosótól a legfontosabb alkatrészekig. Mindenre van gyors és precíz megoldásunk, az apró hibától egészen a komolyabb javításokig. Nem kell külön-külön szakcégekhez bejelentkezni, itt tényleg minden egy helyen elérhető, a Tachográf-illesztést, vagy épp az eredetiségvizsgát is beleértve.

Az árainkat tekintve, úgy vélem, versenyképesek vagyunk, hiszen a gyári szakszervizekhez képest jóval alacsonyabb áron tudunk szolgáltatni, amit a folyamatosan bővülő ügyfélkör maximálisan vissza is igazol.

Milyen további terveik vannak a szervizszolgáltatásuk fejlesztésére?

Folyamatban van egy korszerű 2023-as jogszabályoknak megfelelő személy- és teherautó vizsgabázis építése. Ezen műszaki vizsga tevékenységet most jelenleg egyik leányvállalatunk végzi. Terveink szerint júliustól vagy augusztustól kezdve ezt a szolgáltatás is már saját magunk, modernebb környezetben, új eszközökkel tudjuk megvalósítani a flottánk, mind pedig külső jelenlegi és leendő partnereink számára.

Várjuk tehát a Transintertop szervizébe a fuvarozókat, a más jellegű tevékenységet végző cégeket, illetve a vizsgabázisunkra akár a magánszemélyeket is.

Cseh Teréz