Villás reggelik, meleg ebédek a környei Transintertop telephelyén – akár elvitelre is

TIT Bistro – a minőségi önkiszolgáló étkezés

 

A magyar konyha legnépszerűbb ízeiből, vagy épp a modern étkezés kívánalmainak eleget tevő, ám ízes, ízletes, akár fitness menüből válogathatunk a környei TIT Bistróban. A napi étlapról mindenki saját maga válogathatja össze reggelijét, ebédjét, vagy épp – ha elvitelre kéri – akár vacsoráját is. Itt több napra előre is bevásárolhatunk meleg ételből, hiszen kívánságra az étkeinket percek alatt korszerű eszközökkel, gyorshűtéses eljárással kezelik, így azok akár 72 órán át megőrzik minőségüket. Nem véletlen, hogy a bistrót üzemeltető Transintertop Szállítmányozási és Furvarozó Kft. dolgozóin, kamionosain túl egyre többen fedezik fel a vállalat telephelyén működő, de mindenki számára nyitott csinos és hangulatos önkiszolgáló étkezdét. Az online rendelések felé is nyitnak, próbaképpen Tatára már vállalnak ebédkiszállítást – tudtuk meg Greskó Gábor üzletvezetőtől.

 

– Mit kínál a TIT Bistro az ide betérőnek?

– Mindenekelőtt korszerű és minőségi megoldást a mindennapi étkezéshez. Egy szép, hangulatos és magas színvonalat képviselő önkiszolgáló étkezdét, kis teraszt. Az anyavállalat alapvetően azzal a céllal hozta létre ezt az éttermet, hogy a dolgozóinak, különösen az ide érkező, vagy innen épp induló kamionosainak biztosítson európai színvonalú étkezési lehetőséget, legyen szó reggeliről, ebédről vagy akár a magával vitt vacsoráról. A hosszú útra, vagy a hétvégére előre is „feltankolhatnak” kedvenc ételeikből a korszerű konyhatechnológiánknak köszönhetően.

– Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a kiváló, kávéházi minőségű kávékülönlegességek elkészítésére, olyannyira, hogy folyamatosan képezzük magunkat baristatanfolyamokon.

Vendégeink előszeretettel tartanak nálunk üzleti reggeliket, megbeszéléseket is, hiszen mindezt zavartalan környezetben, akár teraszunkon is megtehetik.

– A dolgozóink természetesen kedvezményesen étkezhetnek nálunk, a Transintertop által biztosított online pénztárcának köszönhetően. Az erre utalt keret terhére munkatársaink tetszés szerint választhatják meg a fogyasztani kívánt ételeket.

 

– A külvilág számára is nyitott a TIT Bistro?

– Természetesen, az önkiszolgáló étkezdénk a nyitás óta a környéken élők, dolgozók rendelkezésére áll, hétköznapokon 7-15 óra között vagyunk nyitva. A sajátjaink mellett az ipari park más cégeinek dolgozóit is kiszolgáljuk, és egyre többen jönnek hozzánk kívülről is. Elsősorban a térségben élőknek jelent ez egy plusz minőségi szolgáltatást, hiszen a környéken ilyen jellegű étkezés máshol nem vehető igénybe. Gyakran megfordulnak itt átutazók is, és az utóbbi időben – egyelőre kísérleti jelleggel – a falatozz.hu-n keresztül tatai online megrendeléseket is felveszünk. Catering szolgáltatást is nyújtunk, különösen népszerűek – főleg bulikra, hiszen ezek hűtést nem igényelnek – a szépen elkészített sonkatáljaink, de gyakran rendelnek tőlünk hideg- és melegtálakat is.

 

– Mi jellemzi az étlapjukat? Milyen ízekért érdemes idejönni?

– A rendkívül változatos, 8-12 hetes periódusokban visszatérő heti étlapunkon elsősorban a magyar konyha legnépszerűbb ételeit szerepeltetjük, de újdonságként bevezettünk egy úgynevezett fitness menüt is, mellyel a modern étkezés híveit kívánjuk megszólítani. A könnyű, egészséges, korszerű technológiával készített ételek egész sorát kínáljuk nap mint nap. Kiemelném ezen belül a halételeinket. Halat hetente többször is kínálunk, és ez kifejezetten kuriózumnak számít, mert másutt – a mi műfajunkban, az önkiszolgáló gyorsétkezdékben legalábbis – ez nem igazán jellemző.

– Rendkívül változatos meleg reggeliket kínálunk – a klasszikus tojásos, sült kolbászos ételektől a modern chia-pudingig. A kamionosok kedvencei a magyar egytálételek, és persze a különféle húsételek, melyek közül a legnépszerűbbek a tartalmas, húsos leveseink és rakott ételeink. Külön „rántott” sorunk is van az étlapon, vagyis minden nap kapható nálunk valamilyen panírozott frissensült.

– Törekszünk a változatosságra, ugyanakkor az alapanyagaink állandó magas minőségére is. Nálunk alap, hogy a brokkoli krémleves friss brokkoliból készül, és hogy mindig az éppen szezonális alapanyagokra helyezzük a hangsúlyt. Igyekszünk mindent házilag készíteni, vendégeink nagy kedvence például a házi nudli különböző variációi, de a vendégek imádják az olyan különlegességeket is, mint például az édesburgonyás brassói. Az említett halas ételeink is nagyon népszerűek, olyanok, mint a Rozmaringos lazacfilé zöldséges bulgurral, citromos-fokhagymás afrikai harcsafilé roston grillzöldségekkel.

 

– Mindezek hátterében egy saját, megújult TIT-es csapat áll. Mi minden változott a nyitás óta?

– A 2020-as covid járvány visszafogott üzemmenete lehetővé tette, hogy újragondoljuk magunkat. A vezetőség szerette volna a TIT Bistroban is jobban megjeleníteni azt a tulajdonosi szemléletet, azt a magas minőséget, ami a kezdetek óta jellemzi a Transintertopot. Ennek a képviseletére, irányítására kértek fel 2020-ban. Több, mint 20 éves üzletvezetői tapasztalat által is, de családtagként még inkább elkötelezett vagyok a vállalati értékek mellett.

– Alapvetően egy magas minőséget képviselő, ám racionálisan működő, önálló egységként is életképes TIT Bistro üzemeltetését tűztük ki célként magunk elé. Ehhez első lépésként racionalizáltuk a létszámunkat, többfunkcióssá tettük a csapatunk tagjait. Ma – beleértve magamat is – három szakácsunk van. Felállt az új stáb, melyre nagyon büszke vagyok, hiszen annak tagjai elkötelezettségükkel és szakmai odaadásukkal folyamatosan helytállnak. Nekik köszönhetően bátran mondhatom, a környéken párját ritkító választékkal és minőséggel várhatjuk a finom ízek szerelmeseit.

 

Cseh Teréz

Fotó: Mazán Tibor