Ahol hosszú távra is érdemes munkát vállalni

Kamionsofőr – de miért épp a Transintertopnál?

 

Egy vállalat sokféle érvet felsorakoztathat amellett, hogy munkavállalóként miért épp őket érdemes választani. Ha feltesszük a kérdést, mitől lesz egy cég jó munkaadó, hamar rájöhetünk, hogy ahányféle ember, annyiféle válasz születik. A legokosabbnak ezért azt tartottuk, ha megkérdezzük azokat, akik már letették voksukat a Transintertop mellett. Így megtudhatjuk, ők vajon miért ezt a céget választották, és mi tartja itt őket évek, évtizedek óta.

 

Mezei Zsolt, belföldes sofőr 2011. májusi belépéssel

– 12 éve vagyok kamionsofőr, gyakorlatilag minden területen kipróbálhattam magam. A családom imádja, hogy belföldesként dolgozhatok hétfőtől péntekig, a hétvégéim pedig szabadok. Minden este a saját ágyamban alhatok, ugyanakkor a munkámról és imádott Scaniámról sem kell lemondanom. Egy masszív, biztonságos, ugyanakkor szép – a cég kék-fehér színeiben pompázó – autón ülhetek. Saját kamionom van, naponta én vezetem, én gondoskodok róla. Mindig tiszta, klimatizált, rendkívül kényelmes, karfás székekkel, kézre álló kormánnyal, és a kézmosó kannától a mikróig minden megvan benne. Ez a második otthonom. Könnyű ebbe beleszeretni.

– Nagyon tetszik maga a telephely is. Mindennek megvan a helye, jelölések segítik, hol sorakozzanak a pótkocsik, hol a traktorok, így a flotta csodás látványt nyújt pihenő időben is.

– Sok olyan szolgáltatás segíti itt a munkánkat, ami más cégeknél nincs: ha le akarom mosni a kocsit, vagy épp tankolni szeretnék, helyben megtehetem. De nem csak a gépeket, az embert is „kényeztetik” itt. A sofőröket pihenőhelyiség, tisztálkodási lehetőség, kávéautomata, sőt egy csodás Bistro is várja. Mindez csak azért, hogy frissen, a lehető legjobban felkészülve indulhassunk útnak.

– Kiváló kollégákkal dolgozhatok együtt, a belföldi irányítóim odafigyelnek, tudják, hogy mit csinálnak, így a fuvarjaim rendben vannak, nincsenek problémáim. Rendkívül rugalmas a cég, mindent meg lehet beszélni, meg lehet oldani. Jól kidolgozott rendszere van a problémák kezelésének is, de már a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, kikérik a véleményünket, tudni szeretnék, mit gondolunk, mit, hogyan lehet javítani. Ügyelnek a részletekre, és arra is, hogy mindig legyen munkánk, hogy biztonságban érezhessük magunkat. A covid-időszak alatt – míg másutt leépítések voltak – nálunk fejenként mindössze 2-2 munkanap kényszerszabadság volt, az is forgó rendszerben.

– Figyelnek az igényeinkre is. Tizenkét év alatt még egyszer sem fordult elő, hogy ne akkor mehettem volna szabadságra, amikor az nekem volt megfelelő. Nem véletlen, hogy amióta itt dolgozok, kiegyensúlyozott vagyok. Nincsenek anyagi problémáim, tudok félrerakni. Egy lakás, egy új autó és egy kert a jelenlegi egyenlege az itt töltött időnek.

– Ahogyan a cég, úgy én is fejlődtem, előbbre jutottam. Végig követhettem azt a rengeteg fejlesztést, ami a vállalatnál zajlott, valamennyi a közös célt szolgálta, hogy hosszú távon, megbízható helyen, egy jó kollektívában dolgozhassunk. Ez – ahogy én látom – az igazi családi vállalkozás.

Cseh Teréz