Kamionsofőr – de miért épp a Transintertopnál?

 

Egy vállalat sokféle érvet felsorakoztathat amellett, hogy munkavállalóként miért épp őket érdemes választani. Ha feltesszük a kérdést, mitől lesz egy cég jó munkaadó, hamar rájöhetünk, hogy ahányféle ember, annyiféle válasz születik. A legokosabbnak ezért azt tartottuk, ha megkérdezzük azokat, akik már letették voksukat a Transintertop mellett. Így megtudhatjuk, ők vajon miért ezt a céget választották, és mi tartja itt őket évek, évtizedek óta.

 

Sógorka Csaba, nemzetközi gépkocsivezető, 2005 szeptemberi belépéssel

– Édesapám is sofőr volt, folyton mellette ültem, belém ivódott a rajongás a nagy autókért. Még a katonaság előtt megszereztem a jogosítványt, és azóta sofőrködöm, 95 februárja óta nemzetközi gépkocsivezetőként. Tíz év tapasztalattal kerültem a Transintertophoz. Az első perctől kezdve azt éreztem, hogy itt megbecsülnek. A tulajdonos mindig hosszú távra tervez, és minket is erre ösztönöz. A bónuszokon túl is honorálják a hűséget, kitüntető figyelemmel, emberi bánásmóddal. Itt érdemes hosszú távra tervezni. Értelemszerűen nem ugyanaz jár két hét múlva, mint húsz év múlva. Megbecsülik az „öregeket”.

– A nemzetközi gépkocsivezetői munkakört, én mindig is úgy gondoltam, igen is lehet vállalni a család mellett, de nem a család rovására. A Transintertopnál nem várják el tőlem, hogy hosszú heteket távol legyek az enyéimtől. Hétköznap dolgozok, a hétvégéken pedig itthon vagyok. Anyagi biztonságban dolgozhatok, megnyerő flottában, magas háttérszolgáltatásokkal. Itt minden ki van találva, fel van építve. Ha valaki itt becsülettel dolgozik, nem érheti meglepetés. Csábító ajánlatok persze mindig jönnek, de sokakat láttam már visszakullogni. Még soha sem éreztem magam itt becsapva. A vezetéssel, a kollégákkal jó, emberi a kapcsolatunk, soha nem megyünk el egymás mellett anélkül, hogy ne váltanánk pár szót. A tulajdonosok kíváncsiak a véleményünkre, mindvégig részesei lehettünk a cég építésének.

– Profi mentorrendszer várja itt az új belépőket is. Van betanulási idő – én magam is jó pár újoncot avattam be a szakmába -, de később sincsenek egyedül, bármikor felhívhatnak engem, vagy akár az irányítókat is, segíteni fognak. A tudásbázis folyamatosan nő, a sofőrök kézikönyvébe minden bekerült, amit a cégről, a feladatokról tudni lehet. A mai létszám mellett ez már elengedhetetlen. De sokféle eszközzel segítenek. A garázsmester részben például oktatóvideókkal. Ezek segítségével egyszerűen képet kaphatunk arról, hogyan kell használnunk az egyes eszközöket, technológiákat. Gondolok itt olyasmire, mint például a pótkocsi kiemelése, összeengedése.

– Sofőr-gazda rendszer működik a nemzetközi sofőröknél. A „saját” Scania autómmal járok – négy éve hajtom, most várom az újat –, én gondoskodom róla. Persze egyszer-egyszer előfordul, hogy más megy vele – szabadság, betegállomány, stb. –, de ez az én gyönyörűségem. Szerelmes vagyok a kamionomba csakúgy, mint a kollégáim zöme.

– A Transintertop egy stabil, megbízható cég, melyre hosszú távon lehet alapozni. Aki ezt választja, nem fog csalódni. A szavaimat leghitelesebben az igazolja, hogy ennyi ideje – közel 18 éve – itt vagyok. Túl a 15 éves jubileumon – ezt külön honorálják -, csak jót tudok mondani erről a munkahelyről.

 

 

 

Cseh Teréz

Forrás: REGIO REGIA